Cabaret sauvage, een houten theater in Parijs

9 september 2019

Magic Mirrors verhuurt en verkoopt spiegeltenten, gemaakt naar beroemde Europese spiegeltenten van de Art Nouveau-dagen. De spiegeltenten kunnen worden ingezet op bijvoobeeld  evenementen.

Aangezien er steeds strengere geluideisen gesteld worden is voor een klant in Parijs een houten spiegeltent ontworpen, naar ontwerp van Natrufied Architecture. Hoewel deze specifieke tent waarschijnlijk voor langere tijd in Parc de la Villette zal blijven staan wordt de constructie volledig demontabel gemaakt en zo gedimensioneerd dat deze op veel locaties geplaatst kan worden.

Het Parc de la Villette is een modern park gelegen in het noorden van Parijs, in het 19e arrondissement. Het uitgestrekte park dat dateert van het midden van de jaren 80 biedt een heleboel attracties.

De constructie bestaat uit 3 ringen met kolommen. Per ring zijn de kolommen verbonden door een ringbalk. Tussen de ringbalken overspannen de hoofdliggers van de dakvlakken. Tussen de hoofdliggers overspannen de dakpanelen. Deze zijn opgebouwd uit een CLT plaat met een balklaag. Op een aantal plaatsen ontbreken kolommen onder de ringbalken vanwege het podium of de entree. In de dimensionering van de constructies is hier rekening mee gehouden.

Beeldmateriaal: Boris Zeisser / Natrufied Architecture
Beeldmateriaal: Julian van Oort / Natrufied Architecture
Beeldmateriaal: Boris Zeisser / Natrufied Architecture
Beeldmateriaal: Julian van Oort / Natrufied Architecture
Beeldmateriaal: Magic Mirrors


Terug naar het nieuwsoverzicht