Eerste deelproject Wickevoort afgerond

2 november 2021

Het eerste deelproject van Wickevoort is opgeleverd en reeds bewoond, dit betreft Wickevoort Poortgebouw. Dit deelproject bestaat uit 100 huurwoningen en maakt deel uit van de grootschalige gebiedsontwikkeling Landgoed Wickevoort, wat in totaal bestaat uit zo'n 750 koop- en huurwoningen. Het project ligt in de groene omgeving van Cruquius.

Woningtypes
De huurwoningen in Wickevoort Poortgebouw zijn verdeeld over twee woonerven en bestaan uit hoek- en tussenwoningen. Op de twee woonerven staan twee soorten woningtypes. Er zijn tussen- en hoekwoningen van ongeveer 125 m² mét en zonder veranda. Iedere woning heeft vijf kamers. De erven grenzen aan een centrale binnenplaats. Voorzieningen zijn samen met de andere bewoners te delen, zoals elektrische deelauto’s en gereedschap. Ook het groen in de wijk wordt gezamenlijk beheerd.

Duurzaam
Het zijn het nul-op-de-meter-woningen en zijn ze voorzien van luchtwater-warmtepomp en zonnepanelen. De woningen liggen op eigen grond, bestaan uit drie woonlagen, een tuin en berging.

Beeldmateriaal: Van der Linden Vastgoedmanagement


Terug naar het nieuwsoverzicht