Juliana van Stolberglaan

23 november 2020

In de mooie Haagse wijk Bezuidenhout, op de plaats waar het voormalige kantoorgebouw van TNO stond van ca. 13.000 m², worden vier woongebouwen van hoge kwaliteit ontwikkelt. In totaal betreft het 128 huurappartementen met deels een ondergrondse parkeergarage.

Het woonproject bestaat uit vier appartementsgebouwen met in totaal 128 appartementen en 132 parkeerplaatsen. De appartementen liggen in Den Haag in het woongebied Bezuidenhout-Midden. De appartementsgebouwen hebben zeven verdiepingen en verschillende type appartementen. Ieder appartement beschikt over een privé buitenruimte en berging. Het gemiddelde woonoppervlak is circa 94 m².

Voor twee torens geldt dat de fundering bestaat uit poeren en balken en een in de grondgevormde, grond verdringende palen. De begane grond wordt uitgevoerd in een geïsoleerde kanaalplaat. De overige vloeren is een breedplaatvloer en de wanden worden in het werk gestort. Voor de andere twee torens geldt dat deze op het dek van een één laags parkeergarage worden gerealiseerd. De kelderbak bestaat uit in het werk gestorte vloer en wanden wordt tussen de twee toren gedilateerd vanwege de lengte. De kelderbak wordt gefundeerd op grondgevormde, grond verdringende, palen. Het dek wordt uitgevoerd in kanaalplaten en de vloeren van de torens uitgevoerd in breedplaat. T.p.v. de begane grond zijn grote balken toegepast om de krachten van de torens over te kunnen brengen naar de kolomstructuur in de parkeergarage. Op alle vier de torens wordt de bovenste bouwlaag uitgevoerd in HSB omdat de gevel terug ligt t.o.v. onderliggende bouwlagen. De uitkragende balkons worden middels koudebrug onderbrekingen aan de breedplaatvloeren bevestigd.

Het Haagse Bezuidenhout kent relatief veel gedateerd woningaanbod en kan zich nu verheugen op de komst van deze nieuwe wooncomplexen. Naar verwachting wordt de nieuwbouw eind 2020 opgeleverd.

Beeldmateriaal: Florencia Jadia
Beeldmateriaal: Florencia Jadia
Beeldmateriaal: Florencia Jadia
Beeldmateriaal: Florencia Jadia


Terug naar het nieuwsoverzicht