Officiële opening Kindcentrum Middelstum

5 december 2019

In de stralende herfstzon heeft de Loppersumse wethouder Bé Schollema (Onderwijs en Duurzaamheid) gisteren in het bijzijn van leerlingen, leerkrachten en ouders ons nieuwe kindcentrum in Middelstum geopend. Tijdens de ceremonie werd tevens de nieuwe naam van het duurzame en aardbevingsbestendige kindcentrum onthuld: WIJland.

Eiland
De naam verwijst naar de prachtige eilandachtige locatie van het kindcentrum, waar de betrokken partijen (WIJ) in goede samenwerking vorm geven aan het kindcentrum. Die partijen bestaan uit de lokale bibliotheek, twee basisscholen en een kinderopvangorganisatie.

Een bijzonder aspect van het ontwerp is dat de meeste schoollokalen niet alleen een deur naar de gang hebben, maar ook naar buiten.  De lessen van binnen en buiten kunnen op deze manier aan elkaar gekoppeld worden, waardoor de kinderen zich kunnen verbinden met de natuur op ‘hun eiland’. 

Het gebouw
Het gebouw is ingedeeld in 4 clusters die als paviljoens in het terrein staan. Zij hebben een groene uitstraling met een gebogen luifel, die de lokalen een eigen overdekte buitenruimte geven voor als uitloop van de onderwijsfunctie. De gevels zijn modulair samengesteld en zijn bekleed met verduurzaamd hout in een speelse verdeling en zorgt voor een natuurlijke en warme uitstraling. Het harmonieert met de groene natuurlijke inrichting van het terrein.

 

Foto: Janneke van der Laan | Bron: www.middelstum-info.nl
Impressie: T&W architecten adviseurs


Terug naar het nieuwsoverzicht