Ons Podium is opgeleverd

5 april 2018

Het project Ons Podium is een uniek concept waarbij de toekomstige bewoners letterlijk samen het podium pakken en hun eigen woonwensen werkelijkheid laten worden! Het gebouw bestaat uit 58 ruime appartementen, waarvan op de begane grond een aantal lichte lofts ruimte bieden voor woon-werkateliers of kleinschalige bedrijfsunits.

In samenwerking met OntwikkelSamen en Vink Bouw ontwikkelden we het project Ons Podium in Amsterdam West aan de Schipluidenlaan, op slechts 3 minuten van Station Lelylaan. Ons Podium ligt in een gebied dat de komende jaren uitgroeit tot een gezellige en dynamische buurt. Er komen nieuwe woningen, zelfbouwprojecten, broedplaatsen, binnentuinen, een horeca- en cultuurpaviljoen en een Talentbuilding. Ook zijn er plannen om het stationsgebied te vernieuwen.

Het ontwerp van het gebouw gaat uit van een flexibele plattegrond. Dat betekent dat de beschikbare oppervlakte in het gebouw door de toekomstige bewoners zelf kan worden ingedeeld. Daarmee ontstaan mogelijkheden om de appartementen kleiner of groter te maken of om een appartement op twee verschillende etages te maken, waarmee aantrekkelijke mogelijkheden ontstaan voor een woon-werkunit. Ook kun je het aantal kamers en de afwerking zelf bepalen.

Het bijzondere aan dit project is dat er rondom het gebouw op elke verdieping uitkragende plantenbakken zijn toegepast. Deze plantenbakken zijn van prefab beton en de zwaarste weegt ca. 10.000 kg.

 Terug naar het nieuwsoverzicht