Pieters in team renovatie Brandweerkazerne Dirk in Amsterdam

20 november 2020

Pieters Bouwtechniek is onderdeel van het team wat Brandweerkazerne Dirk in Amsterdam grondig gaat renoveren. Andere teamleden zijn Koninklijke Woudenberg Ameide B.V. (KWA) als bouwkundige en Breman Utiliteit Zwolle B.V. voor het installatietechnische deel.

Brandweerkazerne Dirk heeft een monumentale status en ligt aan de Honthorststraat in Amsterdam. De kazerne werd in 1897 officieel in gebruik genomen. De rode bakstenen voorgevel met drie sierlijke rondboogingangen biedt nog steeds doorgang aan brandweerlieden en voertuigen. De kazerne is ontworpen door assistent-stadsarchitect H. Leguyt (1840-1907).

De opdracht is onderverdeeld in twee percelen, te weten: Perceel 1: het in bouwteamverband brengen van het voorlopig ontwerp naar een definitief ontwerp en het realiseren van de bouwkundige renovatie van de brandweerkazerne. Daarnaast zal Koninklijke Woudenberg de werkzaamheden onder Perceel 2 coördineren, dit betreft de installatietechnische werkzaamheden.

Het streven is om het ontwerp begin 2021 gereed te hebben, en om medio 2021 te starten met de realisatie. De renovatie zou dan eind 2021 gereed zijn.

Beeldmateriaal: Google Streetview


Terug naar het nieuwsoverzicht