Pieters constructeur Kerkstraat Hilversum

24 januari 2019

Het oude V&D pand in Hilversum tussen de Zeedijk en de aan de Kerkstraat staat al enige tijd leeg. Het pand heeft een vloeroppervlak van ruim 12.000 m2 en is diverse keren verbouwd en uitgebreid. Eigenaar Unibail Rodamco is van plan om het leegstaande pand nieuw leven in te blazen en heeft diverse partijen aangetrokken om de verbouw te realiseren.

Het bestaande casco blijft zoveel mogelijk behouden en zal worden voorzien van een facelift. De indeling zal met de komst van nieuwe retailers grondig worden gewijzigd en het pand krijgt van binnen en van buiten een geheel nieuwe uitstraling. SUM architecten uit Hilversum legt op dit moment de laatste hand aan de nieuwe gevels.

In verband met de komst van de eerste huurder staat de planning onder hoge druk. BOAG uit Rotterdam stuurt het ontwerpteam aan zodat in iets meer dan 6 maanden het ontwerp en de uitvoering gerealiseerd kunnen worden Op 1 juni 2019 zal de eerste oplevering plaatsvinden en kan de eerste huurder, C&A, haar intrek nemen in het volledig gerenoveerde pand. Het pand staat via een brug in verbinding met het onlangs volledig gerenoveerde Hilvertshof, waarvan Pieters Bouwtechniek tevens de hoofdconstructeur was.

Eigenaar Unibail Rodamco van het vier verdiepingen tellende pand is met meerdere partijen in gesprek en verwacht dat nog dit jaar het hele winkelpand weer verhuurd is. Namen van mogelijke huurders wil de eigenaar nog niet noemen.

 Terug naar het nieuwsoverzicht