Pieters constructeur voormalige ING gebouwen

24 april 2018

Projectontwikkelaar Pinnacle transformeert de voormalige ING-kantoorgebouwen aan de Haarlemmerweg tot woningen. Naar verwachting worden er 700 tot 900 woningen gecreƫerd. Deels door transformatie, deels door nieuwbouw. Pinnacle heeft als eigenaar van de panden de ambitie om het gebied te ontwikkelen tot een aantrekkelijk woongebied dat mooi aansluit op het Westerpark en de omliggende buurten van West.

Van gesloten naar open, van grauw naar groen, van bank naar sofa. Drie processen die samen de transformatie van de ING-panden aan de Haarlemmerweg naar 600 tot 900 woningen vertellen. In de komende jaren zal Pinnacle dit kantoren gebied gefaseerd ontwikkelen tot een aantrekkelijke woonwijk. Het ontoegankelijke grauwe kantorenpark zal veranderen in een open groen verblijfsgebied voor bewoners en omwonenden.

De realisatie van Westerpark West zal behalve een comfortabele leefomgeving voor huidige en toekomstige bewoners ook zorgen voor een sterkere verbinding tussen Sloterdijk, Het Westerpark en Bos en Lommer.

De Architect plaatste een artikel online over het bericht.Terug naar het nieuwsoverzicht