Poppodium Mezz in Breda heropend

11 oktober 2019

Gisteren is na een half jaar verbouwen het vernieuwde poppodium Mezz in Breda weer geopend. Het Belgische elektrorock duo Vive la Fête heropende officieel het poppudium als eerste hoofdact.

Er is hard gewerkt door de verschillende partijen en dat is goed te zien aan het resultaat. De verbouwing heeft in de grote zaal gezorgd voor betere zichtlijnen vanaf het balkon. De constructieve balkonbalk is opnieuw gestort met een afschuining voor beter zicht op het podium. De zaal kan nog steeds dezelfde capaciteit aan mensen kwijt, namelijk 600.

Er is extra ruimte gecreëerd in een 'groene heuvel' voor een nieuwe personeelsruimte met toiletten en opslag. Ook is er een extra toegangsdeur en een andere positionering van de bar(s) gerealiseerd. Op de plek van de voormalige oefenruimtes is nu een nieuwe horecaruimte (Popcafé), waar mensen voor of na een concert een drankje kunnen nemen.  

Pieters was ook betrokken bij het oorspronkelijk ontwerp wat in 2002 is opgeleverd, samen met hezelfde ontwerpteam met architect Erick van Egeraat.

Mensen die even binnen willen kijken bij de vernieuwde Mezz kunnen dat zaterdagmiddag 12 oktober doen. Dan is er een open dag van 11.00 tot 15.00 uur.Terug naar het nieuwsoverzicht