Sloopwerkzaamheden POST Rotterdam gestart

12 november 2021

Aan de Coolsingel in Rotterdam wordt het voormalige postkantoor herontwikkeld tot hotel met een nieuwe woontoren van 154 meter hoog​​​​. POST Rotterdam is een rijksmonument en één van de weinig overgebleven historische gebouwen van Rotterdam. Het is gelegen aan de Coolsingel naast het eveneens historische stadhuis. De ontwikkelaar van dit project is Omnam Group en Pieters Bouwtechniek verzorgt het constructief advies.

De sloopwerkzaamheden zijn gestart. Vanuit Pieters houden we de bouwwerkzaamheden in de gaten met een camera. Een timelapse-video volgt in 2022.​​​​​​​

Programma
In 2016 is het pand verworven door Omnam Investment Group. Het monument gaat plaats bieden aan een hotel en in de voormalige binnenplaats wordt een nieuwe appartemententoren gerealiseerd.

Deze appartemententoren wordt 150 meter hoog en wordt op een 25 meter hoge tafelconstructie geplaatst. De gevels van de binnenplaats blijven op deze manier  zichtbaar en daardoor ontstaat naast de fantastische bestaande centrale hal in het monument een tweede schitterende hal.

Spectaculaire constructie
De constructie van de toren is spectaculair. De tafelconstructie heeft kolommen (tafelpoten) van 2,5 x 2,5 meter en een tafelblad van 3,5 meter dik beton. De daarboven liggende toren heeft een betonnen kern, enkele dwarswanden en verder een kolommenstructuur tot aan de 43e verdieping. Buiten de betonnen hoofddraagconstructie worden bouwkundige constructies voor balkons en een tweede buitengevel gemaakt. Onder de toren wordt tussen de machtige poerconstructies een parkeerkelder gemaakt met een semi automatisch parkeersysteem.

Beeld: FRP Productions
Beeld: ODA, Forbes Massie
Beeld: ODA, Forbes Massie


Terug naar het nieuwsoverzicht