Unieke villa Cadzand nu ook in Vogue Living

26 juni 2017

De unieke  Villa in Cadzand, waar Pieters Bouwtechniek de verantwoordelijk constructeur is, staat nu in Vogue Living. Wat hield dit project ook al weer in?

24H-architecture heeft voor een Vlaamse klant een historisch boerenerf in Zeeuws Vlaanderen nieuw leven ingeblazen. Er stond ooit een huis uit de jaren vijftig, dat is gesloopt en vervangen door een op Amerikaanse leest geschoeide villa, de enorme boerenschuur erachter werd deels gerenoveerd, deels herbouwd en op de hoek van het terrein staat een oud tolhuisje dat rigoureus is verbouwd.

De constructie van de villa bestaat uit massieve iroko kolommen met daarop gelamineerde iroko liggers. De stabiliteit wordt voorzien door de houten spanten en door stalen verbanden die in de leisteen wand zijn weggewerkt. De constructie van het nieuwe deel van de schuur bestaat uit gelamineerde iroko spanten. In de schuur is een prefab betonnen element geplaatst waarin sanitair en een keuken geplaatst is.

De constructie en de afwerking is door de architect tot in detail uitgewerkt. Hierdoor wordt de bijzondere toepassing van hout goed zichtbaar. 

 Terug naar het nieuwsoverzicht