Carrière

Je bent ambitieus en wil de gebouwde wereld om je heen vormgeven en optimaliseren door bij te dragen aan uiteenlopende bijzondere en complexe bouwprojecten in binnen- en buitenland. In een open werksfeer met bevlogen en enthousiaste collega’s. Met uitstekende mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling binnen het vakgebied van bouwconstructies. Dan wil je werken bij Pieters! Klik hier voor een overzicht van de vacatures. 

Aan de slag bij een ingenieursbureau dat tot de top van het vakgebied behoort?
Met meerdere vestigingen en meer dan 150 constructief ontwerpers, constructeurs, modelleurs en projectleiders, behoort Pieters tot een van de grootste bureaus in constructieadvies in Nederland. Al meer dan 40 jaar werken we samen met gerenommeerde en vooruitstrevende partijen uit binnen- en buitenland. Voor  opdrachtgevers die voor het verwezenlijken van een ambitieuze visie méér van constructeurs verwachten dan een standaardoplossing. 

Werken bij Pieters betekent daarom de lat hoog leggen en voor het allerbeste resultaat gaan. Complexe en uitdagende vraagstukken oplossen en de meest bijzondere constructies mogelijk maken. Met innovatieve materialen werken en vooruitstrevende technologieën toepassen. Kortom, uitgedaagd worden om het beste in jezelf naar boven te halen. 
 

Teamuitje-Haarlem2.jpg

Wil je meewerken aan bijzondere projecten zoals De Verkenner, met volgens de Cobouw “ijzingwekkend dunne balkons”, met een uitkraging van wel 3 meter? En de Catharinabrug, met een lengte van 36 meter en slechts 275 mm dik, de langste en slankste UHSB-brug van Nederland? Dan ben je bij ons op de juiste plek.

Rob Doomen | Directeur

Jaarlijkse-Pieters-Kerstbijeenkomst.png

Bij een ervaren organisatie waar betrokkenheid en ondernemerschap centraal staan
Pieters is een ervaren constructieadviesbureau met een eigentijdse en creatieve benadering van het vak. Medewerkers worden bij ons gestimuleerd om out-of-the-box te denken en kritische vragen te stellen. En om met verantwoordelijkheidsgevoel op het gebied van veiligheid en financiën tot verrassende en nieuwe oplossingen te komen, om de wens van een opdrachtgever mogelijk te maken. 

Werken bij Pieters betekent daarom betrokkenheid tonen en initiatief durven nemen. Het ontwikkelen van een bouwproject doe je samen en een proactieve houding is essentieel. Daarbij hoort luisteren naar de wensen van de opdrachtgever, actief met alle partijen meedenken en initiatief nemen om een gezamenlijk doel te bereiken. 

Een goede constructeur is creatief en vindingrijk en doet meer dan alleen berekeningen maken. Goed construeren is ontwerpen, rekenen, tekenen en op doortastende wijze buiten kaders en vakgebieden durven denken, om met verrassende, gedurfde oplossingen een ambitieus ontwerp met succes te realiseren.

Hein Brakel | Adviseur

Museum-Voorlinden-Exteriour-Day-please-add-photocredit-Pietro-Savorelli.jpg
In een open werksfeer met uitstekende mogelijkheden tot ontplooiing en ontwikkeling 
Wat Pieters uniek maakt is dat we de expertise van een groot bureau hebben, maar qua sfeer en werkwijze meer op een klein bureau lijken. We hechten namelijk veel waarde aan betrokkenheid op de werkvloer, vrijheid van denken en stimuleren zelfstandigheid en ondernemerschap. Kortom, het beste van beide werelden. 

Werken bij Pieters betekent daarom plezier in je werk hebben en aangemoedigd worden om door te groeien. Je thuis voelen binnen een platte organisatie met korte lijnen en een open sfeer. Van elkaar leren en kennis en expertise uitwisselen onderling, binnen projectgroepen en tussen verschillende disciplines. Een organisatie waarin er ruimte is voor persoonlijke ideeën en ambities.

Er wordt bij Pieters echt geluisterd naar onze ambities en veel ruimte geboden voor ontwikkeling en eigen ideeën. Een aantal jaar geleden hadden een aantal collega’s en ik het idee om een afdeling innovatie binnen Pieters op te zetten.

 Chris Bosveld | Constructeur & hoofd afdeling innovatie

Projectbezoek.jpg

Wil je ook deel uitmaken van ons vakkundig team?

Klik dan hier voor een overzicht van de vacatures.

220412 Carriere foto onderin.jpg