Robert Visser

De handen uit de mouwen. Betrokken. Dat zijn enkele typerende eigenschappen van ing. R. (Robert) Visser, sinds 1998 actief binnen de Pietersgroep. Als bouwkundige is hij ook constructief geschoold. Hij is vestigingsleider van Pieters Bouwkunde (voorheen Pieters Projectbureau) in Amsterdam.

Wat hem enthousiast maakt? De combinatie van bouwkunde en constructie. Een geraffineerd ontwerp van een architect haalbaar maken. Het realiseren van nieuwe bedrijfscomplexen en het begeleiden van projecten van initiatief tot oplevering is zijn passie.

Ook is hij razend enthousiast over het werken in een BIM (Bouw Informatie Model). Een project uitwerken in 3D geeft het vak voor hem een heel nieuwe dimensie. Het betekent pas écht efficiënt samenwerken. Door met andere partners  informatie te delen.

Zijn vakkennis is breed. Loopt uiteen van woningbouw tot utiliteitsbouw, van op- en overslaginstallaties tot milieuvergunningen, van brandveiligheid tot investeringsramingen. Hij is deskundig op het gebied van industriële projecten zoals productiebedrijven voor beton en asfalt, overslag, recycling,  afvalverwerking, distributiecentra, datacenters en laboratoria.

Dat het resultaat van zijn inspanningen na oplevering nog vele jaren tastbaar is, geeft Robert voldoening. Een wisselende teamsamenstelling in elk project houdt het werk bovendien interessant en veelzijdig: steeds weer andere enthousiaste opdrachtgevers, architecten, collega-adviseurs, ambtenaren, aannemers, leveranciers en gebruikers.

Met zijn open houding verplaatst Robert zich met gemak in de positie van de opdrachtgever. ‘Hij denkt in het belang van de portemonnee van de klant’, zei een opdrachtgever ooit. Robert ziet het als een uitdaging dat te verenigen met de ambitieuze ontwerpen van architecten.

rvisser@pieters.net www.linkedin.com

Terug naar het overzicht