Kantoorgebouw TEVA


Betrokken partijen

Constructie adviseur:

Pieters Bouwtechniek

Opdrachtgever:

Investar Holding bv Schilde, BelgiëArchitect

Architect:

Oever Zaaijer

Installatie adviseur:

Ingenieursburo Linssen Amsterdam

Projectdata

Start ontwerp - Oplevering:

2010 - 2013

Omvang:

5750 m2 BVO

Locatie:

Haarlem

TEVA Pharmachemie, een farmaceutisch bedrijf gericht op onderzoek en ontwikkeling van geneesmiddelen, heeft in Haarlem haar bedrijfsactiviteiten uitgebreid. In een korte bouwtijd van tien maanden is naast de IKEA een nieuw kantoorgebouw en een nieuwe bedrijfshal gerealiseerd. De nieuwbouw is gekoppeld aan één van de bestaande kantoren. De bedrijfshal bestaat uit een staalconstructie en het kantoorgebouw is gemaakt van prefab beton.

Het nieuwe kantoor heeft een moderne uitstraling door het vele glas en de grote overstekken die als permanente zonwering dienstdoen. De overstekken maken het gebouw heel expressief en zorgen voor een goede energiehuishouding. Het kantoorgebouw bestaat uit vier bouwlagen en omvat vergaderruimten, een auditorium en een bedrijfsrestaurant op de begane grond en kantoortuinen op de tweede en derde verdieping. De hal is bestemd voor het produceren van medicijnen.

Door een strakke planning, nauwkeurige voorbereiding en de goede afstemming met alle betrokken partijen is dit traditionele bouwwerk snel gerealiseerd. Het resultaat is een kwalitatief hoogstaand gebouw.