2 Nominaties 'Schoolgebouw van het Jaar'

5 oktober 2018

Als onderdeel van de Architectenweb Awards wordt begin november de prijs voor ‘Schoolgebouw van het Jaar’ uitgereikt. Alle inzendingen voor de prijs van ‘Schoolgebouw van het Jaar’ zijn beoordeeld op maatschappelijke relevantie, bijdrage aan het vakgebied en doorwrochtheid van het ontwerp

Er zijn 2 projecten genomineerd waar Pieters de constructeur voor is geweest. Het Revius Lyceum te Doorn en het Hyperion te Amsterdam.

Revius Lyceum
Deze school werd ontworpen door Spring Architecten en MoederscheimMoonen Architects. Het Revius Lyceum is een compacte school, een schoolgebouw zonder gangen, waarbij alle ruimtes effectieve leerruimte zijn. Dit heeft geresulteerd in een compact drielaags ontwerp, waarbij de verschillende leerpleinen en lokalen zijn geclusterd rondom het dynamische hart van de school. Naast het schoolgebouw staat ook het sportgebouw met 3 gymzalen en bijbehorende kleedruimtes.

Hyperion
Het Hyperion werd ontworpen door Ector Hoogstad architecten. Het gebouw is ongebruikelijk hoog voor een middelbaar onderwijsgebouw en daar is dankbaar gebruik van gemaakt. Een dubbele helix vormt de verticale verbinding: een atrium en een buitenruimte slingeren over de volle hoogte van het gebouw om elkaar heen, waardoor daglicht diep in het gebouw doordringt – tot in de fietsenkelder, een volwaardig deel van het gebouw – een lange diagonale zichtlijnen ontstaan die zorgen voor overzichtelijkheid. Alle verdiepingen zijn verschillend van vorm, zodat zowel in het atrium als langs de ‘buitenroute’ terrassen ontstaan die onderling verbonden zijn met trappen.

 

Revius Lyceum, Doorn | Beeldmateriaal: Luuk Kramer
Hyperion Lyceum, Amsterdam | Beeldmateriaal: Ector Hoogstad Architecten


Terug naar het nieuwsoverzicht