Wie we zijn

Wij zijn Pieters: zo’n 200 mensen die houden van bijzondere constructies. De kern van onze werkzaamheden is het geven van constructieadvies. Daarin zijn we flexibel en tegelijkertijd proactief en realistisch. We snappen dat er veel denkwerk en creativiteit zit in een bijzonder ontwerp. En dat een opdrachtgever bovendien op zoek is naar iets wat realistisch en van hoge kwaliteit is, binnen het beschikbare budget past en voldoet aan eisen op basis van het gebruik en duurzaamheid.

Wij denken mee met architecten en ontwikkelaars om hun ambities en al deze invalshoeken samen te laten komen in een constructie. Dat kan alleen als wij echt als partner aansluiten bij het project. Van begin tot eind kijken wij met onze technische kennis mee bij elke stap binnen het project. Je kunt dan ook altijd terecht bij een van onze vestigingen door heel Nederland voor advies of een helpende hand.

Samen maken we bijzondere gebouwen mogelijk en dit doen we al ruim 50 jaar. Je kunt je voorstellen dat we in die tijd al veel verschillende projecten hebben uitgevoerd. Zo breiden we elke dag onze expertises uit binnen verschillende sectoren.

Lees hier wat wij doen

Wat we doen

Wij zijn jouw betrokken partner in constructieadvies. En dat zijn we al ruim 50 jaar.  Wij maken in goede samenwerking met architecten, ontwikkelaars en aannemers weer de meest bijzondere constructies mogelijk.

Wat je vraag ook is, we hebben de ervaring, innovatiekracht en flexibiliteit om deze om te zetten in een kwalitatieve, realistische en spraakmakende constructie. Zo zijn wij onder andere expert in:

Duurzaamheid
Duurzaamheid is een van de grootste maatschappelijke speerpunten voor de ingenieurs van dit moment.
Gebouwen, en dan met name de constructies, hebben een groot aandeel in de mondiale CO2 uitstoot. Ons doel is om nieuw materiaal te besparen door herbestemming van gebouwen en door hergebruik van constructies. Daar waar nieuw materiaal nodig is, maken we dit duurzaam door te zorgen voor tijdloze, circulaire oplossingen met een lange levensduur. En waar mogelijk passen we hout als constructie toe.

Verschillende type gebouwen
Iedere constructie wordt met een bedoeling gebouwd. Dat vraagt om specifieke kennis en ervaring. Zo houden we bij hoogbouw rekening met een extra stijf skelet en fundering om windtrillingen te voorkomen. En zorgen we met trillingsarme constructies dat laboratoria optimaal kunnen functioneren. Zo heeft ieder type gebouw, (parkeer-)kelder, wooncomplex, kantoor of brug zijn eigen uitdagingen, waar wij onze expertises en innovatieve denkkracht voor inzetten.

Verschillende materialen
De laatste jaren is hout als constructiemateriaal steeds populairder geworden. Dat komt door toenemende eisen in het kader van duurzaamheid, maar ook door stijlkeuzes en de beschikbaarheid van nieuwe innovatieve houtproducten. En wij houden van innoveren. Ook werken we net zo graag met beton-, staal-, aluminium- of metselwerkconstructies of met kunststof en glas. Maar net wat het beste werkt voor jouw constructie.

Pieters Bouwkunde en Pieters BIM advies
Voor alle constructievragen kun je bij ons terecht. We werken vanuit de labels Pieters Bouwtechniek, Pieters Bouwkunde en Pieters BIM advies. Allemaal Pieters, maar met eigen adviseurs en expertises. Bij een technische uitwerking of BIM-project schakelen we vaak Pieters Bouwkunde en Pieters BIM advies in. Al onze collega’s werken zoals je van Pieters gewend bent: flexibel, vriendelijk en proactief.

Voor wie we werken

We werken met en voor architecten en ontwikkelaars door heel Nederland. We richten ons op de zakelijke markt: zo vormen we een team waarin we samen met onze opdrachtgevers bijzondere constructies mogelijk maken. In welke sector je ook bouwt: dat maakt voor ons niet uit. We hebben ervaring met constructies voor kunst en cultuur, commercieel vastgoed, industrie, infrastructuur, onderwijs, openbare gebouwen, overheid, (parkeer)garages, recreatie, sport, woningbouw en zorg. Voldoende ervaring en inzichten dus om mee te nemen in jouw project.

We hebben vestigingen in Amsterdam, Delft, Haarlem, Zwolle, Utrecht en Eindhoven. Dat betekent dat er meestal een kantoor bij jou in de buurt is – waar je altijd welkom bent. Bovendien werken we aan projecten door heel Nederland, dus we komen ook gerust jouw kant op.

Jouw vraag en behoeften staan voor ons altijd centraal. Bij het bouwen van constructies komen veel belangen bij elkaar, die soms tegenstrijdig lijken te zijn. Van esthetiek en kwaliteit, tot duurzaamheid, budget en haalbaarheid. Wij zorgen dat het kan. We denken met je mee, geven advies en zeggen nooit zomaar ‘nee’. We laten onze verschillende experts meekijken en nemen inzichten van buiten ons vakgebied mee in de overwegingen.

En dat doen we samen met jou. We vinden het belangrijk dat we van het begin tot het einde van het project prettig samenwerken. We staan dan ook altijd open voor een praatje en een kop koffie. Welkom bij Pieters!