Pieters is het ingenieursbureau in constructieadvies

Pieters Bouwtechniek is een betrokken partner in constructieadvies met een proactieve aanpak en werkwijze. Uitgangspunt is een veilig, functioneel en integraal ontwerp dat leidt tot een gebouw dat voldoet aan de eisen en wensen van opdrachtgever en gebruiker. Wij werken aan diverse opdrachten van universiteiten, onderzoeksinstituten, architecten, gemeenten, woningbouwverenigingen, ontwikkelende aannemers, particulieren en projectontwikkelaars. We zijn actief betrokken en adviseren de opdrachtgever vanaf de ontwerpfase tot en met de oplevering.

Door jarenlang samenwerken  met architecten, projectontwikkelaars, aannemers, constructeurs, bouwfysici en installatie-adviseurs in binnen- en buitenland hebben we onze kennis zowel in de breedte als diepte kunnen ontwikkelen, en mogen we ons tot de top van ons vakgebied rekenen. De afgelopen jaren werkten we aan vele bijzondere en prestigieuze projecten zoals Villa VPRO in Hilversum, de Wozoco’s in Amsterdam, Museum Voorlinden in Wassenaar, de Warmtekrachtcentrale Utrecht, Technische Natuurwetenschappen in Delft, het Volkshotel in Amsterdam, POST Rotterdam en het Timmerhuis in Rotterdam. 

Met meerdere vestigingen en meer dan 150 ontwerpers, constructeurs, projectleiders en BIM-modelleurs behoort Pieters tot de grootste onafhankelijke constructieadviesbureaus van Nederland. Maar omdat we regionaal gevestigd zijn, kunnen klanten gewoon bij ons binnen lopen voor advies en is de bouwplaats altijd in de buurt.

Intern zorgt onze platte organisatiestructuur ervoor dat we gemakkelijk te benaderen zijn, proactief in kunnen gaan op ontwerpvraagstukken en vlot reageren bij vragen van de opdrachtgever en het ontwerpteam.

Pieters biedt het beste van beide werelden biedt: de expertise van een grote organisatie gecombineerd met de betrokkenheid en veel persoonlijke aandacht van kleinere organisaties.

Jan Versteegen | Directeur

Directie

Pieters Bouwtechniek is opgericht in 1974 te Haarlem en heeft daarnaast vestigingen in Utrecht (1988), Delft (1993), Amsterdam (1995), Zwolle (2007) en Eindhoven (2021). 

Deze zes vestigingen hebben een structureel samenwerkingsverband met onderstaande bureaus, welke tevens onderdeel uitmaken van Bouwtechniek Holding:

De gezamenlijke kennis en ervaring staan voor elk project ten dienste van de opdrachtgever.

Bouwtechniek Holding

Directie Adviseurs

Vakgroep Constructies

Vakgroep Bouwkunde

Vakgroep BIM

Vakgroep Infra

Pieters Bouwtechniek Amsterdam

Vestigingsleider
ir. H.M.C. Kuijpers

 

Pieters Bouwtechniek Haarlem

Pieters BouwkundeAmsterdam

Pieters BIM adviesHaarlem

 

Pieters Bouwtechniek Delft

Pieters Bouwtechniek Utrecht

   

Pieters Bouwtechniek Zwolle

Pieters Bouwtechniek Eindhoven