Frank Meijer

Focus op het beste resultaat. Altijd bezig met optimaliseren. Plezier in zijn werk. Dat is typerend voor ir. F.B. (Frank) Meijer. Sinds 2005 werkt hij bij Pieters, vanaf 2011 in de functie van directeur.

Bij Pieters is hij, net als iedereen die daar werkt, vrij snel ‘in het diepe’ gegooid. Een effectieve methode om heel snel je ervaring en kennis te ontwikkelen. Als je iets wilt en kunt, dan krijg je de vrijheid het beet te pakken. Een mentaliteit die Frank aanspreekt.

Als manager speelt hij een actieve rol in de ontwikkeling van zijn medewerkers. Zijn klanten en medewerkers werken graag met hem samen; hij is sympathiek, doelgericht én hij denkt vooruit.

Frank gaat niet voor de eerste de beste oplossing, houdt alle opties tegen het licht en zorgt altijd voor een optimaal integraal ontwerp. Hij onderzoekt hoe hij de wensen van de opdrachtgever, de architect en de overige adviseurs kan samenvoegen. Regelmatig kijkt hij daartoe buiten zijn discipline, naar de consequenties voor bijvoorbeeld onderhoud, uitvoerbaarheid en toekomstige aanpasbaarheid. Frank heeft veel ervaring met bouwen op een zettingsgevoelige ondergrond en het oplossen van uitvoeringsproblemen.

Constructief ontwerpen is een prachtig vak, vindt hij. Het hoogste doel is binnen de technisch uitdagende projecten de architectonische vormentaal te versterken met het constructieve ontwerp – binnen het budget.

Frank staat net wat langer dan gemiddeld stil bij oplossingen en mogelijkheden. Zijn credo? Kijk openminded hoe het alsnog beter kan.

fmeijer@pieters.net www.linkedin.com

Terug naar het overzicht