Vakgebieden

Constructies

Pieters Bouwtechniek ontwerpt al 45 jaar constructies van gebouwen en objecten: van constructieontwerp en -advies tot en met de oplevering van het gebouw. 
Dit doen we voor uiteenlopende partijen zoals de overheid, het bedrijfsleven, woningbouwverenigingen en particulieren. Om complexe vraagstukken op te lossen en ambitieuze en bijzondere projecten mogelijk te maken, passen we veelal vooruitstrevende technologieën en materialen toe. We staan bekend om onze baanbrekende ontwerpen met UHSB en onderscheiden ons met projecten van bijzondere architectuur. Ook hebben wij ons als een van de eerste bureaus in Nederland gespecialiseerd in aardbevingsbestendig ontwerpen. Hoe uitdagend een project ook is, voor elke vraag vinden wij een passende oplossing.

Ga voor meer informatie over onze diensten naar Diensten

Infra

De infrasector bedienen we bij Pieters vanuit onze aparte vakgroep Infra. Binnen deze vakgroep ligt de nadruk sterk op bruggen voor voetgangers, fietsers, autoverkeer en faunapassage. 
Onze expertise omvat alles van vaste fiets– en voetbruggen, viaducten en ecoducten tot beweegbare, drijvende en overstroombare bruggen. Naast bruggen ontwerpen we fietserstunnels, duikers, kades en geluidsschermen. We werken in opdracht van gemeentes, provincies, architecten en aannemers in ontwerp- en uitvoeringsfase en kunnen u ook met inspectie, renovatie en haalbaarheidsstudies van dienst zijn. Innovatie en productontwikkeling spelen een centrale rol en we denken graag met u mee over vormgeving. Zo komen we in samenwerking met architecten regelmatig tot spraakmakende ‘specials’.

Ga voor meer informatie over onze diensten naar Diensten

Bouwkunde

Pieters Bouwkunde vormt de bouwkundige tak binnen de Pieters Holding en vertaalt architectonische ontwerpen in technisch uitvoerbare bouwtekeningen.
Als bouwkundig adviesbureau leveren we diverse diensten op het gebied van bouwkunde, projectmanagement, vastgoedmanagement, bouwregelgeving, contractmanagement alsmede op het gebied van directievoering en toezicht. Dit doen we in opdracht van binnen- en buitenlandse architecten, ontwikkelaars, aannemers, overheid, woningcorporaties en particulieren. Omdat we bij de bouwkundige uitwerking van een project een belangrijke rol zien weggelegd voor de architect als esthetisch toezichthouder, werken we onze projecten liefst zoveel mogelijk samen uit. Pieters Bouwtechniek is sinds jaar en dag onze partner op de werkvloer. Hoewel onze combinatie van kennis voor een optimale toepassing van deelprocessen zorgt, kunt u uiteraard ook van onze afzonderlijke diensten gebruik maken.

Ga voor meer informatie over onze diensten naar Pieters Bouwkunde