Innovaties

Bij Pieters vinden wij het belangrijk om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Maar we doen meer dan alleen het toepassen van de laatste beschikbare kennis, want we ontwikkelen zelf ook nieuwe kennis. Onze visie op innovatie en productontwikkeling is namelijk  verder kijken, uitdagingen aangaan en grenzen verleggen. Dat betekent met innovatieve materialen werken en vooruitstrevende methoden en technieken toepassen. Waar nog geen kennis beschikbaar is doen we een beroep op onze innovatieafdeling, die op basis van gedegen onderzoek en in samenwerking met gerenommeerde partijen zélf betrouwbare kennis ontwikkelt.

Complexe vraagstukken beschouwen we bij Pieters als een uitdaging waar we ons graag in vastbijten. We zijn continue op zoek naar innovatieve oplossingen en leren optimaal van zowel onze eigen technieken als van ontwikkelingen en trends op het gebied van constructieprincipes. Onze afdeling Innovatie speelt hierbij een centrale rol. Het initiatief voor deze in rap tempo groeiende afdeling werd eind 2008 genomen door twee gedreven jonge ingenieurs van onze vestiging in Delft.

We merkten dat er bij het werken aan bijzondere projecten regelmatig hele goede en vernieuwende ideeën ontstonden, maar dat deze vervolgens in de vaart van het project strandden. Om ideeën met potentie wél tot volwassenheid te kunnen brengen, kwamen we met het plan om deze inzichten te verzamelen om ze vervolgens binnen een speciaal hieraan toegewijde afdeling verder uit te werken.

Chris Bosveld | Specialist UHSB, afdeling Innovatie