UHSB-balkons

Binnen een samenwerkingsverband met het Deense Hi-Con ontwikkelde Pieters de UHSB-balkons , een systeem van zeer dunne balkons van ultra-hogesterktebeton (UHSB), dat binnen de lagenmaat van gevels past. Belangrijk voordeel van deze bijzondere balkons is het geringe gewicht, dat slechts een derde is van traditionele balkons maar toch meer dan vijfmaal de toegestane belasting kan dragen. De slanke en minimalistische balkons laten veel daglicht binnen en bieden een verrijking van het architectonisch beeld. Ook zijn de balkons zeer duurzaam en onderhoudsarm. 

Om de balkons breed te kunnen toepassen zijn verschillende bevestigingssystemen

ontwikkeld, voor bevestiging aan o.a. massieve vloeren, kanaalplaatvloeren en houten vloeren. Daarnaast zijn diverse renovatie-oplossingen ontwikkeld om de balkons aan bestaande gebouwen te bevestigen. Diverse nieuwe projecten met UHSB-balkons zijn continue in ontwerp en in uitvoering en in samenwerking met Hi-Con blijven we de balkons voortdurend door ontwikkelen.

Relevante Pieters projecten hierbij zijn onder meer Huize het Oosten in BilthovenAmber-Poptahof in DelftHeiligharn en Baljuwstraat in Den Helder en de Modulaire Studentenunits in Leiden.