Beton

Dankzij steeds geavanceerdere betontechnologie worden nog altijd nieuwe betonsamenstellingen ontwikkeld, die een grote variëteit aan creatieve en innovatieve toepassingen met beton bieden, zowel op functioneel als esthetisch vlak.

In Villa Kavel 6 komen verschillende traditionele en innovatieve toepassingen van beton samen. Bijzonder is dat de volledige betonnen gevel ook echt de draagconstructie van deze villa met complexe uitkraging vormt. De gevel is volledig in het werk gestort en kreeg door de plankenbekisting en de kleurnuances in het betonmengsel een fijne textuur. Om dit voor elkaar te krijgen werkten we nauw samen met verschillende specialisten in de betonbouw. 

Met beton kunnen ook steeds intelligentere constructies gerealiseerd worden, waarin een groot aantal zaken samen komen die voorheen afzonderlijk werden opgelost, zoals overdracht en isolatie van geluid (akoestisch beton) maar ook van warmte en kou (thermisch actief beton). De toenemende integratie van meerdere functies in betonconstructies leidt tot hogere prestaties, betere beheersing en meer ontwerpvrijheid.

Pieters projecten in beton zijn onder meer Villa Kavel 6 Amsterdam, IPMMC in Utrecht, Crematorium Siesegem in Aalst (België) en Crematorium Heimolen in St. Niklaas (België) en Villa VPRO in Hilversum.