Jan Versteegen

Ontwerper worden; geen projectleider. Dat wilde ir. J.H. (Jan) Versteegen persé. Bij Pieters Bouwtechniek kon hij zich vanaf 1994 het vak eigen maken. Door veel vrijheid en verantwoordelijkheid verliep het leerproces snel. Inmiddels is hij sinds 1999 directeur en partner van Pieters Bouwtechniek in Delft. Sinds 2017 is Jan tevens directeur van Bouwtechniek Holding.

Jan beschikt over veel technisch-inhoudelijke kennis. Hij is een echte analyticus. Zijn expertises (onder andere): uitkragingen, grote overspanningen, voorgespannen gevels en voorgespannen constructies.

Hij is gemakkelijk in de omgang. Zijn deur staat altijd open. Hoewel hij ‘voor een technicus’ over een behoorlijke dosis sociale vaardigheden beschikt, liggen zijn uitdagingen niet zozeer aan de organisatie- en managementkant. In overleg met een architect tot een efficiënt ontwerp komen. Een haalbaar en te bevatten ontwerp maken, dat is waar het bij Jan om draait. Niet alleen begrijpelijk in een computermodel, maar vooral ook met gezond verstand.

Jan houdt van brainstormen, dat leidt vaak tot betere en verrassende, nieuwe oplossingen. Een voorbeeld: als het budget laag is, wil dat niet zeggen dat je een uitdagend ontwerp per definitie uit de weg moet gaan.

Zijn uitgangspunt: in een samenwerkingsverband moet je problemen en oplossingen delen. Niet aansturen op een confrontatie. Samen kom je er uit!

jversteegen@pieters.net www.linkedin.com

Terug naar het overzicht