Jan Berkhout

Enthousiast en betrokken. Dat is ing. J.J. (Jan) Berkhout ten voeten uit. Zijn totale inzet en bevlogenheid maken hem een echte ‘Pietersman’. In 1988 begon Jan als constructeur bij Pieters Bouwtechniek. Dat combineert hij sinds 2007 met het leiden van de vestiging in Haarlem.

Als raadgevend ingenieur geeft hij advies en stuurt op hoofdlijnen. Veelvuldig contact met zijn collega’s is daarbij essentieel. De laatste stand van zaken doorspreken. Knelpunten signaleren. Samen beoordelen wat de volgende stap moet zijn.

De bijzondere en innovatieve projecten zorgen na al die jaren voor de nodige afwisseling in het werk. Jan is onder meer expert in (staalconstructies en) renovatie en revitalisatie van woningen en gebouwen. De meeste uitdaging vindt hij in complexe utiliteitsgebouwen met krappe planningen en budgetten.

Typerend voor Jan zijn de duurzame klantrelaties die hij aangaat. Het zich verplaatsen in de opdrachtgever is een tweede natuur geworden. Nét dat stapje verdergaan in het meedenken met de klant. Het geeft een kick om alles eruit te halen wat mogelijk is, en daarbij de praktische kant niet uit het oog te verliezen.

Zijn motto: het onmogelijke mogelijk maken. Bij wijze van spreken dan; het moet duidelijk zijn wanneer zaken écht niet haalbaar zijn.

jberkhout@pieters.net www.linkedin.com

Terug naar het overzicht