Melchert Leguijt

Een vakman pur sang. Heldere communicatie. Dat zijn steekwoorden die passen bij ir. M. (Melchert) Leguijt. Na zijn sporen te hebben verdiend in het constructievak, volgde hij in 1995 Jan Pieters, naamgever van Pieters Bouwtechniek, op als mededirecteur  van Bouwtechniek Holding. Hij werd daarmee de nieuwe compagnon van Hein Brakel.

Van een ‘wild’ idee van een architect een constructieve werkelijkheid maken. Dat is de grootste uitdaging. Zoals bij het Theater Agora in Lelystad. De diamantachtige structuur en de kleuren, maar daar kun je over twisten, maken het één van de meest in het oog springende gebouwen van de gemeente.

Het zichtbaar zijn van de constructie geeft ‘spanning’ aan een gebouw, vindt Melchert. Of het gebruikte materiaal nu beton of staal is. Zijn expertises: onder meer voorgespannen beton en constructieve waterbouw.

Melchert houdt van het vak. In samenspraak met een ontwerpteam van architect, installateur en opdrachtgever een goede en mooie constructie realiseren, dát is wat hem blijft boeien. Door als constructeur vroeg in het traject betrokken te zijn bij het brainstormen, de haalbaarheidsanalyses en het concreet maken van de plannen, worden de beste constructies gecreëerd, aldus Melchert.

Zijn vak blijven uitoefenen en daarbij een ingenieursbureau leiden, is voor hem de ideale combinatie. Wat altijd voorop staat? Samen goede resultaten behalen!

mleguijt@pieters.net www.linkedin.com

Terug naar het overzicht