Thijs van Schenk Brill

“Construeren is verbinden”

Binnen het constructeursvak ben je hier hoofdzakelijk letterlijk mee bezig. Als constructief ontwerper ben je verantwoordelijk om het architectonisch ontwerp te vertalen naar een realiseerbaar casco waarbij je alle verschillende constructieve elementen met elkaar verbindt, op hoofdlijnen en op detailniveau. De respons van deze aan diverse belastingen onderhevige elementen verbind je aan dimensies die het gebouw maken. Deze discipline maakt het vak tastbaar en concreet.

Construeren is echter veel meer dan dat. Binnen de periode dat Thijs werkzaam is als constructeur en constructief ontwerper is hij er zich steeds meer van bewust geworden dat je als constructeur een spil bent bij de realisatie van gebouwen. De verschillende vakgebieden die bij een ontwerp komen kijken dienen met elkaar geïntegreerd te worden en bij voorkeur elkaar te versterken. Hierin heeft Thijs zijn kracht ontdekt om deze disciplines met elkaar te verbinden. Thijs is flexibel en iemand die buiten de lijnen durft te denken.

Een goede constructeur is iemand met kennis van zaken, oplossingsgericht denkend en die de uitdaging aangaat. Maar een nog betere constructeur weet ook de vakgebieden bij elkaar te brengen, te concretiseren, een abstracte architect te verbinden met een praktische aannemer en daarbij iedereen in zijn waarde te laten. Communicatie is van onmetelijk belang en voorkomt fouten, discussies en ongewenste situaties. Dit heeft tot nu toe bijna altijd geresulteerd in tevreden klanten.

Zonder een team van gedreven, enthousiaste en technisch bekwame collega’s is dit echter niet te realiseren. Daarom vindt Thijs het belangrijk om te blijven verbinden met alle medewerkers en gezamenlijk op een positieve en ontspannen manier het werk te doen. Vrijheid geven aan collega’s is essentieel om een prettige werkklimaat te creëren en hoogstaand advies af te kunnen leveren en daarbij altijd klaarstaan om samen mooie oplossingen te bedenken.

Daarom is dit zo’n mooi vak, want construeren is verbinden!

tvanschenkbrill@pieters.net www.linkedin.com

Terug naar het overzicht