Blokken IJkpunt IJmuiden worden opgeleverd

21 mei 2019

Nabij het centrum van IJmuiden zijn aan de Lange Nieuwstraat 4 nieuwe woonblokken ontwikkeld, aan de zijde van Marktplein met enkele commerciële ruimten. De gebouwen zijn ontworpen door Onx Architecten uit Hoofddorp. Zij ontwierpen een markant en zeer fraai complex met meerdere gebouwen.

Pieters is de constructeur van de vier blokken die worden gerealiseerd. Blok A 26 woningen, blok B 26 woningen en blok C 26 woningen. De blokken hebben 5 bouwlagen; Blok D bevat 30 woningen met op begane grond een commerciële ruimte. Ook blok D is 5 bouwlagen. De hoofdentrees liggen aan de Lange Nieuwstraat. Hier komen zowel bewoner als bezoeker het gebouw binnen. Via de centrale entree zijn alle woningen bereikbaar via de trap of de lift. De woningen zijn ook via de galerij aan de achterzijde te bereiken. Er zijn algemene parkeerplaatsen aan de voor- en achterzijde. Elke woning heeft een eigen berging.

De casco’s bestaan uit ter plaatse gestorte wanden en vloeren, de zeer gevarieerde uitkragende balkons (prefab beton) rusten op de middenpenanten en kragen uit door middel van Isokorfen.

Deze methodiek van opleggen in combinatie met de zware gemetselde borstweringen hebben veel aandacht gevraagd met betrekking tot het beheersen van de vervormingen. Aan de achterzijde bevinden zich de galerijen die worden gedragen door consoles, ook allemaal prefab beton. 
 Terug naar het nieuwsoverzicht