Circulair paviljoen The Green House

8 september 2017

De bouw van het circulaire paviljoen The Green House is gestart. Het paviljoen heeft horeca- en vergaderfuncties en maakt deel uit van de herontwikkeling van de oude Knoopkazerne tot een rijkskantoorgebouw. Het paviljoen zal 15 jaar op deze locatie staan en kan daarna makkelijk elders heropgebouwd worden.

De circulaire gedachte is leidend geweest in alle keuzes binnen dit project, zo ook de constructie. De complete constructie is demontabel en bestaat uit standaard elementen. De materialen zijn duurzaam, herbruikbaar en er is daarnaast zo weinig mogelijk materiaal toegepast. De glazen gevelbekleding komt van de voormalige naastgelegen Knoopkazerne.

De fundering bestaat uit standaard stelconplaten die op staal worden gefundeerd. Hierop komen standaard betonblokken (legio blokken) die de krachten uit de stalen kolommen spreiden naar de fundering. De staalconstructie is voorzien van boutverbindingen en volledig uit elkaar te halen voor hergebruik op een ander moment, op een andere plek. De vloeren worden gemaakt met houten balklagen, het dak met stalen dakplaten en de gevels zijn van glas. Op de begane grondvloer komt bestrating te liggen.

De opbouw is modulair, zodat in een nieuwe situatie eenvoudig een deel van het pand weggehaald kan worden of verlengd kan worden. De duurzaamheid en circulariteit is ook doorgevoerd in de bedrijfsvoering in het paviljoen, zie hiervoor de toelichting op de website van Albron.

The Green House wordt ontwikkeld door Strukton, Ballast Nedam en Facilicom samen met de exploitant Albron. Cepezed is de architect en Pieters Bouwtechniek de constructeur van dit toekomstbestendige project. 

Extra informatie:
www.albron.nl/cases/the-green-house
www.cepezedprojects.nl/circulair-paviljoen-rijkskantoor-de-knoop/

 Terug naar het nieuwsoverzicht