De Drie Koningen wint gunning invulling silo’s Zeeburgereiland

8 februari 2018

Het plan De Drie Koningen is de winnaar van de selectieprocedure voor de nieuwe invulling van de drie silo’s  op het Zeeburgereiland.  De Drie Koningen is een plan voor 3 silo’s met kinderspeelvoorziening, wellness, eventspace en eenkamerhotel, foodlab, brouwcafe, horeca, kantoorruimtes en drie openbare dakterrassen. 

De jury’s vinden dit een heel ambitieus plan, met een breed georiënteerd programma in een indrukwekkende verschijning. De verschillende functies moeten een breed publiek interesseren. De verschillende functies zorgen er voor dat er altijd wel iets leuks van je gading bij is, overdag of ’s avonds, voor jong en oud.

De silo’s zijn door Architectenbureau Elephant en ontwikkelcombinatie Vinkbouw en Grayfield tot indrukwekkende iconen gemaakt, zonder afbreuk te doen aan de rauwheid van de bestaande silo’s. De dakterrassen van de silo’s blijven bestaan én blijven openbaar toegankelijk. Door de ruimte die tussen de silo’s en de opbouwen is gelaten benadrukken de opbouwen zowel de eigenheid van de bestaande silo’s, als de eigenzinnigheid van de nieuwe invulling.

Op  18 januari is besloten om het optierecht voor de drie silo’s voorlopig te gunnen aan De Drie Koningen. In de termijn van bedenkingen (20 kalenderdagen) die daarop is gevolgd, zijn geen bezwaren ingediend, waarmee het gunningsbesluit op donderdag 8 februari 2018 onherroepelijk is geworden. 

 Terug naar het nieuwsoverzicht