Eerste paal geslagen van de nieuwbouw SAB

16 maart 2018

Op woensdag 14 maart is de eerste paal voor de realisatie van een nieuwe fabriek voor SAB geslagen. De fabriek is voor SAB ten behoeve van hun sandwichpanelen in Geldermalsen. 

De huidige productielocatie van SAB profiel aan de Celsiusbaan 3 te Nieuwegein voldoet niet meer aan de eisen en wensen van SAB profiel en biedt geen mogelijkheden voor uitbreiding en optimalisatie van de productie en opslag van half fabricaat en eindproduct.  Om aan steeds hogere kwaliteitseisen te kunnen voldoen en de toenemende vraag uit de markt voor hoogwaardige sandwichpanelen en profielplaten heeft SAB profiel besloten om een geheel nieuwe productielocatie op te zetten en te betrekken.  

Het nieuwe bedrijfspand komt te staan op bedrijventerrein Hondsgemet en zal twee productielijnen omvatten. 

Er worden Vibropalen gebruikt ten behoeve van de hoofddraagconstructie en het kantoor. We gebruiken voor de bedrijfsvloer HSP-palen (High Speed Palen).

“De nieuwe productielocatie stelt ons in staat om in te spelen op de aantrekkende markt voor stalen sandwichpanelen”, aldus Theo Henrar, directievoorzitter van Tata Steel Nederland. “Door een vergroting van de productiecapaciteit kunnen we, met onze innovatieve nieuwe producten, klanten nog beter en sneller bedienen.” De markt voor sandwichpanelen trekt mede aan door toenemende isolatie-eisen, verduurzaming van bestaande gebouwen en de verplichting om asbestdaken te vervangen.

Duurzaam gebouw
Bij het ontwerpen van het gebouw was duurzaamheid een belangrijk criterium. Warmtepompen maken aardgas overbodig en er komen zonnepanelen op het dak. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van energiebesparende technieken als ledverlichting, frequentieregelaars en automatisch afschakelen van apparatuur. Stalen sandwichpanelen uit het SAB-leveringsprogramma zorgen voor de warmte-isolatie van de gevel en zijn recyclebaar. De gevel wordt een showcase van de mogelijkheden die de SAB sandwichpanelen en esthetische profielen bieden, en wordt uitgevoerd in de fraaie kleuren van het vernieuwde Colorcoat Prisma® voorgelakt staal van Tata Steel Colors.

 Terug naar het nieuwsoverzicht