The Green House opnieuw in de prijzen gevallen

19 februari 2019

The Green House in Utrecht is opnieuw in de prijzen gevallen als praktijkvoorbeeld voor duurzaam bouwen. Donderdag 14 februari 2019 won het door cepezed ontworpen circulaire paviljoen de publieksprijs van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2019. De prijzen werden uitgereikt tijdens het Duurzaam Bouwen Congres in Leeuwarden. 

Via een digitale stemmingsronde in de congreszaal konden aanwezigen uit de industrie hun stem uitbrengen. De bezoekers van het congres konden voor de publieksprijs kiezen uit negen nominaties. Ze waren het meest onder de indruk van The Green House als praktijkvoorbeeld van duurzaam bouwen. The Green House was eveneens genomineerd voor 'de Gouden Kikker', de prijs behorend bij de categorie 'Meest duurzame project'.  

The Green House won de publieksprijs uiteindelijk met 34% van de stemmen. Thuisbasis van het circulaire paviljoen de gemeente Utrecht won 'de Circulaire Ring' in de categorie 'Meest duurzame gemeente'. 

De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards zijn een initiatief van de Stichting Duurzaam Bouwen Awards, waarin abcnova, W/E adviseurs, FSC Nederland en Duurzaam Gebouwd hun krachten hebben gebundeld. De Awards hebben als doel verduurzaming van de gebouwde omgeving te stimuleren.

 

 

Beeldmateriaal: cepezed, Lucas van der Wee


Terug naar het nieuwsoverzicht