Grondige renovatie hotel Van der Valk Haarlem

29 juni 2018

Hotel Van der Valk Haarlem bestaat uit 298 hotelkamers, vergaderzalen een restaurant, keuken, bar en entree. Door de renovatie van Hotel Van der Valk Haarlem wordt het hotel van binnen en buiten (gevel) gemoderniseerd en klaar gemaakt voor de toekomst.

De renovatie aan het hoofdgebouw betreft o.a. een nieuwe entree, foyer, bar en een grote luifel. Op de begane grond wordt een congres ruimte gemaakt met een grote vrije hoogte. Om dit te kunnen realiseren is er een tussenvloer verwijderd en zijn er grote sparingen gemaakt in dragende wanden. Daarnaast zijn de oude balkons verwijderd zodat het hotel een open en lichte uitstraling krijgt. 

Na de bouwvak worden de bovenliggende verdiepingen aangepakt en wordt de nieuwe gevel gebouwd. De nieuwe gevel heeft een strak uiterlijk met een luifel, die een uitkraging van 6 meter heeft. Deze uitkraging wordt ondersteund door vakwerkliggers. 

Het project is een uitdaging, omdat tijdens de verbouwing het hotel open blijft en gasten ontvangt. Hierbij mag er geen afbreuk zijn aan kwaliteit voor de gasten. Er wordt gefaseerd gewerkt, zodat gasten netjes ontvangen kunnen worden.

 Terug naar het nieuwsoverzicht