Het ‘bijna klaar’ feest bij het Kaaspakhuis

16 mei 2017

Het nieuwe Kaaspakhuis te Gouda is bijna klaar en dit was reden voor een feestje. Pieters als constructeur van dit project was ook aanwezig om de vorderingen rondom dit markante project te bewonderen. 

Het Kaaspakhuis De Producent aan de Wachtelstraat te Gouda is een Rijksmonument en heeft de afgelopen 100 jaar als kaaspakhuis gefunctioneerd. Nu de kaasproductie is verhuisd naar een ander onderkomen kan dit markante gebouw ontwikkeld worden tot woongebouw met prachtige lofts.

In het gebouw komen 52 flexibele appartementen van 60-120 m2 met een groot atrium in het midden. Flexibel betekent dat de kopers zelf kunnen bepalen hoe groot zij hun appartement willen. De plannen houden rekening met de bijzondere rol die het in de kaasgeschiedenis van Gouda heeft. In het bijzondere atrium is een deel van de oude gevel behouden als liftschacht. De geschiedenis van het gebouw komt terug in de oude kaasplanken die als gevelbekleding worden gebruikt en de kaasvormen in de onderzijde van de galerijen.

Bekijk ook de video over het Kaaspakhuis Gouda, een film over de geschiedenis en de karakteristieken van het bijzondere gebouw en een toelichting op de architectonische ingrepen.Terug naar het nieuwsoverzicht