Hoogste punt De Colijn bereikt

13 oktober 2020

Het hoogste punt is bereikt van het elegante gebouw De Colijn in Rijswijk. De Colijn is ontworpen door Burobeb architecten. De kenmerkende architectuur uit de jaren ‘50 en ‘60 is gebruikt als inspiratie voor het ontwerp en in een modern jasje gegoten. De warmrode baksteen aan de onderkant en de witte hoogbouw aan de bovenkant vormen een prachtig contrast en passen tegelijkertijd goed in de omgeving.

De sierlijke balkons die ontworpen zijn voor De Colijn zijn nu goed zichtbaar. De prachtige meanderende balkons in de bovenbouw zijn doorgetrokken over de gehele breedte van de woning. Hoekwoningen beschikken zelfs over een L-vormig balkon rondom het appartement. De balustraden, op de 5e t/m de 11e verdieping, zijn uitgevoerd in gezeefdrukt glas met witte en heldere verticale banen. U kunt er doorheen kijken en de lichte uitstraling van het gebouw wordt hiermee doorgetrokken naar binnen.

Constructief uitdagende punten bij dit gebouw waren het beperkt aantal wanden op de begane grond en de uitkragende balkons aan de 5e t/m 12e verdieping.

Voor de stabiliteit is een nauwkeurige analyse gemaakt, waarbij ook de afdracht van de horizontale belasting naar de ondergrond een aandachtspunt was.

De uitkragende balkons zijn grotendeels bevestigd met Iso-korven. Bij de hoekbalkons was dit niet mogelijk. Deze zijn bevestigd door inklemming aan prefab schijven op de kop van de kopgevels.Terug naar het nieuwsoverzicht