iTens betonverankering

18 november 2014

Jitze Koops van Pieters Bouwtechniek, geeft samen met Peter Kok, Normteq - iTens, een presentatie over de iTens balkonverankering. 

Als we in staat zijn om aan bestaande betonconstructies nieuwe elementen te hangen kunnen we veel architectuur- en wooneisen realiseren. Denk hierbij aan balkons en galerijen, of extra woonruimte zoals woonunits. Kernprobleem hierbij is de verankering. Hoe bevestig je dit aan de bestaande constructie, zodat er een nieuwe eenheid ontstaat?

Bij nieuwbouw is het door de iTens verbinding mogelijk om balkons achteraf te plaatsen, na het gereedkomen van het casco en eventueel zelfs te plaatsen na de gevel. Dit biedt naast een kwalitatief zeer hoogwaardige verbinding ook een groot uitvoeringstechnisch voordeel op.

De presentatie maakt onderdeel uit van het congresprogramma op de Betondag, waarbij de nieuwste technologische ontwikkelingen aan de orde komen tijdens parallelsessies en  inlooplezingen.

De Betondag vindt plaats op donderdag 20 november in De Doelen, Rotterdam met als thema "Beton bindt!".Terug naar het nieuwsoverzicht