Juf Nienke officieel geopend

1 mei 2023

Woongebouw Juf Nienke in Amsterdam is officieel geopend. Juf Nienke is een duurzaam, energieneutraal woongebouw. Het bestaat uit 61 volledig houten huurwoningen voor  bewoners uit het onderwijs, van de politie en uit de zorg. Het gebouw is ontworpen en gebouwd door RAU architects en SeARCH Architecten, en heeft een circulaire en biobased benadering. 

Het ontwerp van Juf Nienke richt zich op duurzaamheid en comfort voor de bewoners. Het gebouw is opgebouwd uit hernieuwbare materialen en voorzien van energiebesparende technologieën zoals een geothermische warmtepomp en zonnepanelen. Het resultaat is een energieneutraal gebouw met een BREEAM-certificaat voor duurzaamheid.

Juf Nienke heeft een modulaire structuur, wat betekent dat het gemakkelijk kan worden aangepast aan veranderende behoeften. Het gebouw is flexibel en kan in de toekomst gemakkelijk worden gedemonteerd en hergebruikt.

Het woongebouw biedt een moderne leefomgeving met een gemeenschappelijke binnentuin, fitness-studio en commerciële ruimtes op de begane grond. Doordat het gebouw nagenoeg volledig in hout is gebouwd, slaat het gebouw CO2 op, wat actief bijdraagt aan een beter klimaat en een gezonde leefomgeving.

Beeld: Stijn Poelstra fotografie & video
Opening Juf Nienke
Opening Juf Nienke


Terug naar het nieuwsoverzicht