KLM open in 2020 bij golfbaan Bernardus

2 oktober 2018

In het zuiden van Nederland is golfbaan Bernardus in het plaatsje Cromvoirt opgeleverd. Het is een 18 holes golfbaan inclusief drivingrange, uitgebreid oefengebied en de inrichting van 28,5 hectare nieuwe natuur. Een prestigieus project aangezien er enerzijds in Nederland nog maar zelden een compleet nieuwe golfbaan van deze omvang wordt gerealiseerd en anderzijds de doelstelling om er direct een topbaan van te maken. Recent is bekend geworden dat de KLM Open vanaf 2020 op deze golfbaan wordt gespeeld voor de contractperiode van drie jaar. 

De golfbaan is ontworpen door de Amerikaanse architect Kyle Phillips met reeds vele bekende banen over de hele wereld op zijn naam. In Nederland wordt het pas de tweede 18 holes golfbaan van de hand van deze gerenommeerde architect. 

Het clubhuis en het afslaggebouw
Het clubhuis en het afslaggebouw zijn ontworpen als een opgetild stuk terrein waaronder een overdekte ruimte ontstaat, waar de golfers hun afslag kunnen oefenen. 

Het clubhuis bestaat uit een gedeelte dat is ingericht als restaurant met kantoren en een gedeelte specifiek voor leden: het echte clubhuis. Deze gebouwdelen zijn onder daken als grote zinken bladeren ondergebracht. Terrassen en platforms geven toeschouwers de ruimte om over de 18-holes golfbaan uit te kijken.

Pieters Bouwtechniek trad in dit project op als hoofdconstructeur. Het constructief ontwerp, de hoofdberekeningen, controles op de andere disciplines en begeleiding tijdens de bouw is door ons verzorgt. Het bijzondere aan dit project zijn de in het oog springende daken. De daken hebben een organische vorm en elke doorsnede is uniek. Het dak bestaat uit stalen vakwerk liggers welke op het betonnen casco is geschroefd. Pieters Bouwtechniek heeft deze staalconstructie berekend en in een revit-model gemodelleerd. Dit model diende als basis voor de staalleverancier om hun werkplaatstekeningen te kunnen maken.

 

Beeldmateriaal: Golfclub Bernardus
Beeldmateriaal: Golfclub Bernardus
Beeldmateriaal: Golfclub Bernardus


Terug naar het nieuwsoverzicht