Modulaire woningen 16 hoog op elkaar gestapeld

13 september 2016

Op de Laan van Spartaan in Amsterdam is de bouw van een uniek modulair gebouw van 16 hoog begonnen. Door gebruik te maken van in de fabriek geproduceerde woningen is het mogelijk om het gebouw met 361 studenten-woningen in slechts 12 maanden te realiseren. Al in 2017 kunnen studenten hun woningen intrekken.

In opdracht van IC Netherlands (projectontwikkelaar en beheerder van studenten- en Young Professionalwoningen) en in samenwerking met gebiedsontwikkelaar BPD heeft Studioninedots uit Amsterdam op de Westkavel van de Laan van Spartaan een gebouw ontworpen met 361 zelfstandige studentenwoningen, auto-, en fietsparkeergarage, gemeenschappelijke ruimtes en een commerciële plint aan de Jan van Galenstraat. Om het gevraagde hoogteaccent, een toren van 16 hoog, te kunnen realiseren is gekozen voor een hybride modulair 3D bouwsysteem. Een systeem dat Ursem Modulaire Bouwsystemen samen met haar partners Heddes Bouw & Ontwikkeling en Pieters Bouwtechniek ontwikkelde.  Het Revitmodel van Pieters vormde de basis voor alle ontwerp- en bouwpartners. 

Elke industrieel vervaardigde module is voorzien van een 3D betoncasco. De volledig ingerichte zelfdragende woningen kun je daardoor als een soort van beton LEGO steentjes, direct vanaf de vrachtwagen, op elkaar stapelen. Zelfs de buitengevelafwerking wordt al grotendeels in de fabriek op de modules gemonteerd zodat er op locatie geen traditio-nele bouwsteigers nodig zijn. Met deze unieke modulaire methode is het mogelijk om een hoogbouw project grotendeels in de fabriek te realiseren waardoor je bespaart op de bouwtijd en kosten en de bouwoverlast  op de locatie aanzienlijk beperkt. Door een industriële duurzame productiewijze neemt de kwaliteit juist toe.

Studioninedots


Terug naar het nieuwsoverzicht