Pieters projecten geselecteerd voor RIBA Award 2018

25 mei 2018

Museum Voorlinden en Roeterseiland zijn bekroond met de 2018 RIBA Award voor International Excellence. Samen met 19 andere projecten zijn deze projecten geselecteerd. De RIBA Awards for International Excellence 2018 zijn een bewijs van de variëteit en kwaliteit van mondiale architectuur.

Museum Voorlinden
Museum Voorlinden is een Nederlands particulier museum voor moderne en hedendaagse kunst op het Landgoed Voorlinden te Wassenaar in Zuid-Holland. De erin ondergebrachte kunstverzameling van Joop van Caldenborgh staat bekend als de Caldic Collectie, de grootste particuliere kunstcollectie in Nederland.

Al direct vanaf de opening door Koning Willem Alexander in 2016 was Museum Voorlinden een succes. Het werd prettig verrast door de grote aantallen bezoekers. Het gebouw is qua techniek en ontwerp state of the art en word geroemd om de bijzondere lichtwerking die bewerkstelligd wordt door het lichtdak. Het museum won eerder al de Dak Award, de Plan Award en de Glas Award. Ook werd Voorlinden genomineerd voor het Beste Gebouw van het Jaar en de Leading Culture Destinations Awards. En momenteel geniet het museum een nominatie voor de Herengracht Industrie Prijs.

Roeterseiland
Drie van de gebouwen van het Roeterseilandcomplex van de Universiteit van Amsterdam (gebouw A, B en C), in de binnenstad van Amsterdam, worden verbouwd en klaargemaakt voor gebruik door nieuwe faculteiten. Gebouw C, dat over de Nieuwe Achtergracht heen ligt en steunpunten midden in de gracht heeft, wordt grotendeels gesloopt en vervangen door een nieuw gebouw dat de gracht zonder tussensteunpunten overspant. Deze overspanning wordt gerealiseerd door middel van een kokerligger van voorgespannen beton.

Over RIBA
Het Royal Institute of British Architects, kortweg RIBA, is een professioneel wereldwijd vakgenootschap opgericht in 1834 opgericht in London. Al ruim 180 jaar viert de RIBA uitzonderlijk werk. Haar awards worden internationaal beschouwd als een teken van uitmuntendheid, erkenning van de beste architectuur, architecten, onderzoek en studenten. De RIBA International Prize 2018 wordt uitgereikt aan ’s werelds beste nieuwe gebouw.

Eind 2018 wordt bekend wie er wordt onderscheiden met ’s werelds meest prestigieuze architectuur award.

 



Terug naar het nieuwsoverzicht