Nieuwe zwembad City Sport Veldhoven officieel geopend

2 augustus 2022

Een halfjaar na de ingebruikname is vrijdagmiddag het nieuwe City Sport Veldhoven ook officieel geopend. 

De opening werd verricht door Olympisch schoonspringster Inge Jansen en Fabian Schouten Hernandez, het jongere broertje van de Veldhovense Eva die de naam van het nieuwe complex verzon.

Dat de opening zo lang op zich heeft laten wachten, komt niet alleen door corona. De gemeente heeft bewust gewacht tot ook het oude, uit 1976 daterende Ekkerman-bad gesloopt was, en de nieuwe verbindingsgang tussen het nieuwe zwembad en de bestaande sporthal gereed was.

Twee meter breder
Het nieuwe complex telt drie baden, allen met een beweegbare bodem. Het grootste bad is met 25 x 17 meter twee meter breder dan het grootste Ekkerman-bad. In de Veldhovense politiek is het jarenlang over de bouw van het nieuwe bad gegaan. Uiteindelijk heeft het plan zo'n 13 miljoen euro gekost. Om iedereen kennis te laten maken met het nieuwe bad, kon er zaterdag 16 juli tussen 14.00 en 17.00 uur gratis worden gezwommen. Ook waren er diverse activiteiten.

Gebouw 1 verdwijnt om plaats te maken voor de nieuwbouw. Gebouw 1 moet klaar zijn voor sloop (en dus helemaal leeg) op 1 april 2023. Alle collega’s van gebouw 1, en alle activiteiten die daar plaatsvinden, moeten dan tijdelijk ergens anders een plekje gaan krijgen. De werkgroep Tijdelijke Huisvesting is dat aan het regelen.

Op de foto staand van links naar rechts: Raymond van Kampen (TARRA), Mark van Schijndel (Baanbrekers), Michaël Louter en Joris van den Berg (HEVO). Zittend van links naar rechts: Emo Suripatty (Pieters Bouwtechniek), Jeroen van de Ven (TARRA), Ad van Oudheusden (Baanbrekers) en Branco Schot (Nelissen Ingenieursbureau).

(bron: ed.nl)Terug naar het nieuwsoverzicht