Pieters constructeur nieuwe Gemini College Ridderkerk

2 maart 2020

Voor het Gemini College in Ridderkerk wordt een nieuwe middelbare school met sportzaal ontworpen en gerealiseerd, naar ontwerp van DP6 architectuurstudio. Kenmerkend voor de locatie van het nieuwe Gemini College en de sportzaal is de parkachtige omgeving met volwassen bomen en een prettige buitenruimte voor scholieren in het groen. Door de bestaande waterpartijen te verbreden en langs haar oevers flora de hoofdrol te geven wordt Gemini College een sluitsteen in de groene ader van Ridderkerk. Het alzijdig volume van het Gemini College gaat een verbinding aan met haar gehele omgeving. De massa van het gebouw komt voort uit de vloeiende richtingen van de omgeving en is optimaal georiënteerd. Transparantie in de plint versterkt de levendigheid en zorgt voor een fijne sfeer.

In het nieuwe gebouw zijn de lokalen en techniekhallen verdeeld over drie verdiepingen. Er zijn zowel grote als kleine lokalen, maar ook hoeken waar een docent met een groep leerlingen kan gaan zitten. Het gebouw is transparanter, huiselijker en rustiger, belangrijke eisen van het Gemini. Daarom is ook de aula verspreid over drie verdiepingen.

Het ontwerp van het gebouw zit nu nog in de schetsfase. Hierna volgt het voorlopig ontwerp en het definitief ontwerp. Het project wordt eind 2020 aanbesteed.

Impressie: DP6 architectuurstudio
Impressie: DP6 architectuurstudio


Terug naar het nieuwsoverzicht