Pieters constructeur uitbreiding DC Hendriks group

20 november 2018

CJ Hendriks Group, opgericht in 1840, is een familiebedrijf gespecialiseerd in internationale logistieke dienstverlening voor speciale productcategorieën en bulkzendingen. Met drie warehouses in de Amsterdamse haven verzorgt het bedrijf onder meer transport, opslag, value-added logistics en douaneafhandeling. Producten worden aangevoerd, eventueel verwerkt, opgeslagen en op afroep vervoerd naar waar dan ook ter wereld. Onder het motto ‘Leave it to us’ bieden zij hun klant maatwerk met meer dan 175 jaar aan vakkennis.

CJ Hendriks Group beschikt over ± 40.000 m² aan opslagruimte. Deze bedrijfsruimten zijn zo ingericht dat de producten onder optimale condities opgeslagen worden. Het gehele voorraadbeheer is administratief geautomatiseerd. Naast de normale opslagmogelijkheden heeft het bedrijf de mogelijkheden tot verwarmde en gekoelde opslag. Met gespecialiseerde transportmiddelen en ± 20.000 palletplaatsen wordt een logistiek product door CJ Hendriks Group op maat geleverd. Gescheiden van de overige opslagfaciliteiten biedt CJ Hendriks Group de mogelijkheid voor opslag van gevaarlijke stoffen.

De constructie van de hal bestaat uit voorgespannen TT(D)(T)-dakplaten die rusten op voorgespannen respectievelijk gewapende prefab betonnen liggers. Deze liggers rusten op betonnen kolommen die verder de stabiliteit van de halverzorgen. De midden-kolommen zijn gefundeerd en ingeklemd op 4-paalspoeren en de randkolommen zijn uitgevoerd als pendels en gefundeerd op 2-paalspoeren. Dit principe is noodzakelijk om de kolommen de stabiliteit te laten verzorgen. 

Pieters Bouwtechniek is hoofdconstructeur van dit project en heeft het constructief ontwerp gemaakt. Hoofdaannemer is Conferm te Tilburg. Start bouw staat gepland voor week 48 2018.

 Terug naar het nieuwsoverzicht