Portiersloge in Amsterdam winnaar Arie Keppler Prijs

27 november 2020

De Portiersloge op het Westergasfabriekterrein in Amsterdam is een winnaar van de Arie Keppler Prijs in de categorie 'Alledaags wordt subliem'. Andere winnaars zijn SET Amsterdam in de categorie 'Sociaal cement', De Hooihuisboerderij in Landsmeer in de categorie 'Agrarisch erfgoed' en Jeruzalem in Amsterdam in de categorie Buurtreparatie. De publieksprijs ging naar de Sint Laurentiuskerk in Weesp.

De Arie Keppler Prijs
De Arie Keppler Prijs, georganiseerd door Stichting MOOI Noord-Holland, zet inspirerende projecten in de Noord-Hollandse leefomgeving van de afgelopen twee jaar in de schijnwerpers.

De prijs heeft tot doel om beleidsontwikkelingen en gerealiseerde projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap en erfgoed met een voorbeeldstellende betekenis voor het voetlicht te brengen.

Portiersloge Westergasfabriekterrein, Amsterdam
Al lange tijd bestond de wens om de tijdelijke portiersunit op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam te vervangen voor een permanente portiersloge, die qua uitstraling recht doet aan de monumentale gebouwen en parkachtige omgeving. De nieuwe portiersloge is gesitueerd in de as van de bomenrij voor de monumentale gebouwen van het Conscious Hotel, op gelijke hoogte met de kop van De Bakkerswinkel.

De portiersloge biedt plaats aan twee portiers, een keuken, toiletruimte, installaties en bergruimte. Het project maakt onderdeel uit van de herinrichting van het entreegebied van het Westergasfabriekterrein.Terug naar het nieuwsoverzicht