Start volgende fase Watertoren in Zandvoort

30 mei 2024

De volgende fase van de werkzaamheden aan de Watertoren is op donderdag 23 mei 2024 feestelijk van start gegaan. Toekomstige bewoners hebben daarvoor samen met wethouder Jan-Jaap de Kloet als eerste een stukje van de oude gevel van de watertoren ‘omgetikt’.

De Watertoren staat inmiddels grotendeels in de steigers, de komende weken zal deze volledig in de steigers worden gezet. Daarna wordt gestart met het weghalen van het bovenste deel van de toren en het verwijderen van de gevel, die in zeer slechte staat verkeerd. De nieuwe Watertoren wordt 10% groter en hoger, maar in de plannen van de ontwikkelaar is rekening gehouden met de monumentale status van de Watertoren en de waarde van de toren voor de omgeving. De bekende vorm van de toren blijft daarom behouden.

Na het feestelijke startsein van de werkzaamheden, georganiseerd door ontwikkelaar Fakton, konden alle kopers en andere betrokkenen een baksteen uit de oude gevel meekrijgen. Die baksteen is voorzien van een speciale opdruk als aandenken. 

Meer informatie

De werkzaamheden zijn naar verwachting aan het begin van het 4e kwartaal 2024 afgerond, waarna de renovatie en nieuwbouwwerkzaamheden kunnen starten. Meer informatie hierover is te vinden op https://zandvoort.nl/nieuwbouw-watertorenplein-en-herontwikkeling-watertorenTerug naar het nieuwsoverzicht