Fred, bedankt!

8 november 2016

Fred Schreuders is onlangs (officieel) teruggetreden als directeur en partner bij Pieters Bouwtechniek. Hij blijft als adviseur betrokken bij het bureau. Al sinds 1979 was Fred als constructeur/projectleider en later als vestigingsdirecteur en partner voor onze vestiging in Utrecht aan Pieters verbonden. Naast een veelzijdig constructeur/ontwerper met grote belangstelling voor architectuur toonde  hij zich een absolute expert op het gebied van funderingstechnieken en de herbestemming van gebouwen.

Complexe herbestemmingsprojecten
Hij was als constructief ontwerper intensief betrokken bij vele complexe herbestemmingsprojecten. Zoals het Rozendaalcomplex; een Twentse textielfabriek in de wijk Roombeek die na de vuurwerkramp  ingrijpend werd verbouwd tot Museum, ateliers, Grand Café, kantoor en woningen. Onder de bestaande gebouwen werden nieuwe kelders gebouwd. De voormalige fabriekshal, waarin een museum is ondergebracht, werd verbonden met de nieuwe tien verdiepingen tellende toren.  Als constructief ontwerper was Fred ook betrokken bij de ingrijpende renovatie en grootschalige uitbreiding van het universiteitscomplex van de UvA op het Roeterseiland te Amsterdam.

Continuïteit gewaarborgd
Directie en medewerkers bedanken Fred voor de plezierig en collegiale samenwerkingen in afgelopen bijna 40 jaar en danken hem voor de grote bijdrage die hij heeft geleverd aan de ontwikkeling van Pieters Bouwtechniek. Met Robin Schipper en Ycha van Diermen, die de taken van Fred Schreuders overnemen, is de continuïteit en de kwaliteit van de dienstverlening vanuit ons kantoor te Utrecht meer dan gewaarborgd. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1 december 2021

In Memoriam
Helaas ontvingen wij op 30 november 2021 het droeve bericht dat Fred Schreuders is overleden. Fred was al een tijdje ziek. Met Fred verliezen wij een zeer gewaardeerd en kundig ontwerper, adviseur en directeur, een man van het eerste uur en bovenal een aimabele collega en partner. Onze gedachten zijn bij de familie van Fred en wij wensen hen veel kracht en sterkte toe met dit verlies.

 

 

 

 

 

 

 

 Terug naar het nieuwsoverzicht