Van der Pekbuurt genomineerd voor Beste Gebouw 2023

13 april 2023

Het renovatieproject van 94 woningen in de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord is genomineerd voor de gerenommeerde 'BNA Beste Gebouw van het Jaar' prijs van 2023. Het project is geselecteerd als een van de twaalf beste bouwprojecten van het afgelopen jaar, in de categorie 'Particuliere Woonbeleving'.

Het gehele complex is gerenoveerd en heeft een nieuwe fundering gekregen, en het is nu klaar voor aansluiting op het warmtenet. De plattegrond van de woningen is aangepast aan de huidige woonwensen en het 100 jaar oude beschermde stadsgezicht is hersteld. Een cluster van 30 sociale woningen binnen het project is opgezet als wooncoöperatie.

Het project is gerealiseerd door een samenwerkingsverband tussen Ymere, Dura Vermeer, de bewoners, Bureau Monumenten en Archeologie Amsterdam, Ibelings van Tilburg architecten, LMV bouw+kundig adviesbureau, Vattenfall, Nieman Raadgevende Ingenieurs en Pieters Bouwtechniek.

De renovatie maakt kans op zowel de vakjuryprijs als de publieksprijs. Jouw stem voor de Van der Pekbuurt is van groot belang. Je kunt stemmen tot en met 28 april via deze link.

De winnaar van de BNA Beste Gebouw van het Jaarprijs wordt bekendgemaakt op 11 mei.

Beeld: Petra Appelhof
Beeld: Petra Appelhof


Terug naar het nieuwsoverzicht