Verbouwing station Rotterdam Alexander van start gegaan

8 mei 2018

De verbouwing van station Rotterdam Alexander is dinsdag 8 mei 2018 officieel van start gegaan. Het doel van de opknapbeurt is om het uiterlijk van het station te verbeteren en betere overstapmogelijkheden te maken tussen trein en metro. De verbouwing duurt tot de zomer van 2019.

Het station heeft straks betere faciliteiten. Er worden bijvoorbeeld meer in- en uitcheckpoortjes toegevoegd. Ook komen er meer winkels in het station. Het station krijgt een open uitstraling met veel glas en transparante liften. Dit zorgt voor meer sociale veiligheid. De stationsomgeving wordt ook aangepakt, zodat de omgeving en het station naadloos op elkaar aansluiten.

Metamorfose
Het huidige station is gedateerd en toe aan een grondige opknapbeurt. “Rotterdam Alexander is een belangrijk overstapstation voor onze reizigers,” zegt Jeroen Alting von Geusau, NS directeur Regio Zuid. “Daarom willen wij dit station een metamorfose geven om reizigers een prettig station te geven met goede faciliteiten en overstapmogelijkheden.”

Dat beaamt directeur Techniek RET Paul Lorist: “Het station wordt niet alleen gebruiksvriendelijker maar ook veiliger. Reizigers kunnen straks bovenlangs via de speciale voetgangerstraverse overstappen en hoeven dan niet meer over het spoor. Dat is een snellere en veiligere overstap.”

Pieters is de constructeur voor dit uitdagende project.

NS Stations publiceerde een mooie animatiefilm over het project.

Beeldmateriaal: OPL architecten


Terug naar het nieuwsoverzicht