Gunning plan kopgebouw Delft

13 februari 2017

Combinatie Smit’s Bouwbedrijf B.V. / Vink Bouw Nieuwkoop B.V. dient winnend plan ‘Antoni’ in voor kopgebouw aan stationsplein in Nieuw Delft

Namens de Gemeente Delft heeft Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS) de tender voor het kopgebouw aan de zuidwestzijde van het stationsplein gegund aan de combinatie Smit’s Bouwbedrijf B.V. / Vink Bouw Nieuwkoop B.V. met het plan ‘Antoni’.

Prominente locatie 
De kavel waar het kopgebouw gerealiseerd zal worden is onderdeel van het nieuw te ontwikkelen stadsgebied Nieuw Delft. Het ligt op een beeldbepalende locatie, in het hart van de stad: aan het stationsplein, naast het oude stationsgebouw en aan de Coenderstraat – één van de hoofdontsluitingswegen van het nieuwe stadsgebied. Ook flankeert het twee nog te ontwikkelen parken.

In maart 2016 is voor deze kavel een Europese aanbesteding gestart voor een bouwplan van in totaal circa 12.500 m² b.v.o., waarin een openbare, ondergrondse fietsenstalling voor 2.400 fietsen is opgenomen. Na een voorselectie zijn in de zomer van 2016 vijf partijen uitgenodigd om een Voorlopig Ontwerp te maken voor deze kavel en een grondbieding uit te brengen.

Lees meer over het planTerug naar het nieuwsoverzicht