Bouw gymzaal Adamshofstraat in Rotterdam vordert

4 juni 2018

Als internationale sportstad, zet de gemeente Rotterdam sport ook in voor maatschappelijke doeleinden. Daarbij is er extra aandacht voor de jeugd, ouderen en mindervaliden. Lekker Fit! is een gemeentelijk initiatief dat overgewicht en bewegingsarmoede onder kinderen en jongeren tegengaat. Om het nog makkelijker te maken voor de jeugd om te bewegen, versterkt de gemeente Rotterdam de relatie tussen sport en onderwijs. De locatie van de Gymzaal Adamshofstraat, op loopafstand van verschillende scholen in zowel Kralingen-West en Kralingen-Oost, is hiervoor ideaal.

In januari 2018 is de bouw van de Gymzaal Adamshofstraat in de Rotterdamse Lusthofbuurt gestart. De gymzaal wordt gebouwd op een sociale plek in de buurt, op het snijvlak van schoolplein en buurtplantsoen. Het ontwerp van de gymzaal vormt een nieuwe wand aan het pocketpark. Artesk van Royen Architecten en Ziegler | Branderhorst stedenbouw en architectuur hebben opnieuw een robuuste gymzaal in baksteen ontworpen. Tijdens de ontwerpfase zijn de omwonenden nauw betrokken bij het (ontwerp)proces.

Het project van het de gymzaal aan de Adamshofstraat omvat een gymzaal van minimaal 550 m² netto, ongeveer 650 m² bruto, waarbij de zaal zelf een afmeting heeft van maximaal 14 x 26 meter en een ‘vrije’ hoogte heeft van 7 meter. De overige ruimtes bestaan uit een berging, kleedruimten, wasruimten, docentenruimte, toiletten en een werkkast.

(bron: www.artesk.nl)

 

Beeldmateriaal: Ziegler | Branderhorst stedenbouw en architectuur en Artesk van Royen Architecten


Terug naar het nieuwsoverzicht