2 Pieters projecten genomineerd voor de A.A.P. 2019

18 maart 2019

Architectuurcentrum Amsterdam heeft de tien nominaties voor de Amsterdamse Architectuur Prijs 2019 bekend gemaakt. De prijs uitgereikt aan het project dat door de vak- en publieksjury als het beste project in Amsterdam wordt verkozen.

Onder de nominaties zijn de Pieters projecten Hotel Jakarta en Hyperion Lyceum.

Hotel Jakarta
Hotel Jakarta staat op de kop van het Java-eiland. Een hoofddraagstructuur van vooral beton en hout met slanke profielen voor de gevels en atrium zorgt samen voor een duurzaam-industrieel karakter. De grote vrije hoogte in het restaurant op de begane grond en de grote hoogte in het atrium tot 30 meter versterken dit beeld.

In het gebouw wordt veel gebruik gemaakt van hout, ook als constructiemateriaal. Bijvoorbeeld in de wanden en de plafonds van de kamermodules. Het hotel is ontworpen met het doel een Breeam Excellent certificaat te behalen, wat aansluit bij de uitmuntende score op duurzaamheid tijdens de ontwerpcompetitie.

Hyperion Lyceum
Na de zomervakantie 2018 startte het Hyperion Lyceum in het nieuwe gebouw met 850 leerlingen en alle medewerkers. Het ontwerp is afkomstig van Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam die samen met leerlingen en docenten gekomen zijn tot een voorontwerp dat is goedgekeurd door het VovA-bestuur. 

In oktober 2018 werd de school nog unieker door het plaatsen van een glijbaan. Op zich niet bijzonder, maar deze glijbaan staat ín de school! Dankzij het meedenken van leerlingen, leraren en ouders is het nieuwe Hyperion Lyceum in Amsterdam echt hún gebouw. 

Op 17 april wordt de Gouden A.A.P. 2019 uitgereikt aan de architect en opdrachtgever van het winnende project.

 

Beeldmateriaal: SeARCH
Beeldmateriaal: Ector Hoogstad Architecten


Terug naar het nieuwsoverzicht